latinica  ћирилица
21/10/2019 |  17:16 ⇒ 19:30 | Аутор: sputniknews.com

Претучена двојица америчких војника у Хрватској (ВИДЕО)

У Задру су у суботу увече претучена двојица америчких војника, јављају хрватски медији.

Како је објавио портал zadarski.hr, ради се о тамнопутим младићима који су се забављали у задарском ноћном клубу "Опера", а који су отворено показали да су хомосексуалци.

Према њиховим информацијама, једва су извукли живу главу након напада веће групе мушкараца, преноси загребачки портал Индекс.

- Прошле ноћи смо дословно доживели један од најгорих тренутака у животу. У клубу нас је напала група од осам до десет хрватских мушкараца. Никад се у животу нисам осећао тако беспомоћно. Изгледало је као да не намјеравају да нас пусте живе - испричао је један од нападнутих.

Из задарске полиције кажу како је догађај оквалификован као прекршај.

- У нападу на двојицу америчких војника учествовало је више непознатих особа које су им нанијеле лакше тјелесне повреде ударајући их шакама и ногама у главу. Прва полицијска станица интензивно ради на утврђивању идентитета нападача и разлозима зашто су уопште нападнути. За сада се траже нападачи због нарушавања јавног реда и мира, што је у домену прекршаја, али истрага ће показати да ли је у физичком нападу на тамнопуте геј војнике било елемената злочина из мржње, односно кривичног дјела - рекли су из полиције за портал zadarski.hr.