latinica  ћирилица
22/10/2019 |  08:21 ⇒ 09:17 | Аутор: РТС

Звезда против Тотенхема за чудо у Лондону

Фудбалери Црвене звезде вечерас против Тотенхема у Лондону покушаће поново да скрену пажњу читаве Европе и направе нови подвиг у Лиги шампиона.

На ултрамодерном стадиону вицешампиона "Старог континента", капацитета преко 60.000 мјеста, црвено-бијели траже велико изненађење и наставак сна о осмини финала након тријумфа над Олимпијакосом (3:1) у 2. рунди Б групе.

Звезда је остала непоражена на претходна два боравка у Лондону и то сјеверном дијелу, против Арсенала оба пута (1:1, 0:0) и сигурно би сви изабраници Владана Милојевића потписали такав исход.

- Поносан сам што сам тренер Звезде у овом тренутку. Бајерн и Тотенхем су две екипе који су фаворити када говоримо о структури клуба и одакле долазе. Ми ћемо да се спремамо као што смо се спремали до сада. Опет ћу да се поновим, немамо чега да се плашимо. Покушаћемо да наметнемо нашу игру, видјећемо да ли ће нам то противник дозволити - рекао је Милојевић на конференцији за медије у Лондону.

Дефанзивац Немања Милуновић имаће тежак задатак да заустави првог стријелца "певаца" Харија Кејна.

- Ради се о једном од најбољих нападача свијета. Успјели смо Левандовског у доброј мјери да зауставимо, то је пут успјеха. Надам се да ће 11 срчаних момака успјети у том задатку - рекао је Милуновић.

Реми би унапред прихватио везиста Милош Вулић.

- Тотенхем је у кризи, али можда им је меч против нас прекретница у сезони. Ми смо опрезни, апсолутно не размишљамо о њиховој форми, већ гледамо само нас. Наравно да бих прихватио реми, све осим пораза је велики успјех - закључио је Вулић, уз Милуновића стријелац у побједи над Олимпијакосом.

За разлику од ранијих гостовања, Црвена звезда ће бити лишена велике подршке са трибина  због казне Уефа.

Утакмица је заказана за вечерас од 21 сат.

Истовремено, у Пиреју играју Олимпијакос и Бајерн, који је лидер групе са шест бодова, три више од првака Србије.