latinica  ћирилица
22/10/2019 |  11:32 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Ђокић: Зарубежњефт се неће повући из Српске

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да се руска компанија Зарубежњефт неће повући из Републике Српске.
Петар Ђокић - Фото: РТВ Слобомир
Петар ЂокићФото: РТВ Слобомир

Ђокић је нагласио да је током посљедњег сусрета са руским министром енергетике Александром Новаком на енергетском самиту у Москви добио увјерење да они немају намјеру да се повлаче из Републике Српске.

- Тај став је потврђен и на састанку којег је имао српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик са предсједником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведевим - рекао је Ђокић у Народној скупштини Републике Српске, одговарајући на питања посланика током Актуелног часа.

Ђокић је рекао да је за Републику Српску веома значајно да постоји такав став, истичући да се не може утицати на начин на који ће руска компанија пословати, у ком капацитету и када ће активирати сва постројења.

- Договорили смо се да ћемо имати стални контакт са представницима `Оптима групе` и представницима Рафинерије нафте у Броду и тај састанак ће бити ускоро одржан поново - најавио је Ђокић.

Он је додао да је остало отворено питање да се до краја добију информације након спроведене истраге о томе зашто се или како десила хаварија у дијелу постројења Рафинерије нафте у Броду.

- Представници руске компаније раније су најавили да би овај ремонт могао бити завршен и Рафинерија бити погонски спремна за производњу половином идуће године, али то не значи да то тако мора бити - закључио је Ђокић.