latinica  ћирилица
22/10/2019 |  17:39 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

СНСД: Радојичић кандидат за градоначелника Бањалуке

Кандидат Савеза независних социјалдемократа за градоначелника Бањалуке на локалним изборима наредне године биће актуелни градоначелник Игор Радојичић, изјавио је предсједник странке Милорад Додик.

У Бањалуци је одржана проширена сједница Градског одбора СНСД-а.

Чланови свих градских и општинских организација СНСД-а биће упознати са закључцима Главног одбора странке, а потом ће бити предочени и Народној скупштини, изјавио је предсједник СНСД-а, Милорад Додик.

- Наш је приједлог да се одбаце бонска овлашћења као превара и да је се све што је учињено на основу бонских овлашћења одбаци. Да се тражи нови договор са Федерацијом као јединим уставом дефинисаним саговорником за све реформе које требају и могу да се проведу у БиХ - рекао је Радојичић.

Данашња сједница дио је плана да се сви градски и општински одбори упознају са актуелним политичким и економским питањима.

- Ми смо ове године у Градском одбору се посветили унутарстраначким организационим питањима. Завршен је процес унутарстраначких избора, отприлике једна трећина мјесних одбора. Завршена је реорганизација мјесних одбора и сад смо у фази да до краја године прођемо процес који подразумијева реевидирање, јачање унутарстраначке организације, припрема за наредне изборе у првој раној фази - истакао је Игор Радојичић предсједник ГО СНСД.

Додик је истакао да Радојичић одлично обавља свој посао и да има његову подршку, као и предсједника Републике Српске и руководства странке.