latinica  ћирилица
22/10/2019 |  19:04 | Аутор: РТС

Почиње НБА лига (ВИДЕО)

После 131 дана паузе, колико је прошло од шестог меча финалне серије између Репторса и Вориорса, у ноћи између уторка и сриједе почиње нова сезона НБА лиге.
НБА лига - Фото: РТС
НБА лигаФото: РТС

Шампион Торонто остао је без човека који им је донио титулу, Каваја Ленарда, који сада са својим новим тимом, Л.А. Клиперсима, слови за првог фаворита за прстен. Ту су наравно њихове гладне и амбициозне комшије Лејкерси са Дејвисом и Џејмсом, Јанисов Милвоки али и Јокићев Денвер. Србију у најјачој лиги на свијету представљају шест играча и два помоћна тренера.

Иако је узбуђење у Америци и широм свијета због почетка нове НБА сезоне велико, многе је забринуо сукоб који се због твита Дерила Морија и подршке протестима у Хонгконгу догодио почетком октобра.

Услиједила су блага извињења, или боље речено изражавања жаљена због те објаве, а онда и изјава комесара  Адама Силвера, који је подржао Моријево право на слободу говора, додатно наљутио кинеске партнере.

Услиједиле су снажне мјере са кинеске стране, укинути су преноси Хјустона на кинеској телевизији и осталим платформама, као и спонзорски уговори кинеских компанија са том франшизом. Има и најава осталих компанија да ће преиспитати односе са лигом због новонастале ситауције.

Штета се већ мјери милионима долара, а разријешење цијелог сукоба и даље није могуће предвидјети... 
 
Први мечеви у новој НБА сезони играју се у ноћи уторка на сриједу. Репторси ће у Торонту прво добити шампионске прстенове, а потом од 02.00 часа играти против Њу Орлеанса.

Паклено ће бити два и по сата касније у Калифорнији, гдје ће у "Стејплсу" снаге одмјерити Клиперси и Лејкерси.