latinica  ћирилица
23/10/2019 |  12:06 | Аутор: srpskainfo.com

Неисправне инсталације могући узрок пожара у којем је страдала радница Мирјана Медан

Радница предузећа "Швам" Мирјана Медан (64) угушила се од дима приликом пожара до којег је дошло у понедјељак у бањалучком насељу Лазарево.
Пожар на кући у бањалучком насељу Лазарево - Фото: РТРС
Пожар на кући у бањалучком насељу ЛазаревоФото: РТРС

Према првим информацијма, узрок пожара су највјероватније неисправне електроинсталације.

Како незванично сазнаје Српскаинфо, јуче је обављена обдукција тијела Меданове и утврђено је да је узрок смрти гушења.

– Резултати обдукције су показали да је тијело било у потпуности угљенисано. На тијелу нису пронађене никакве механичке повреде, те је утврђено да је умрла од гушења димом – каже извор Српскаинфо из истраге.

До сада се нико из званичних институција није огласио о могућем узроку несреће.

Власник предузећа “Швам“ Мирослав Брдар рекао је да је Меданова била веома добра и вриједна радница, која је претходних 10 година радила у овом предузећу на пословима шивача.

– Сигуран сам да нико није подметнуо пожар у моје предузеће. Док полиција не заврши сва своја вјештачања нећемо бити сигурни шта је изазвало пожар, али према првим информацијма највјероватније је ријеч о неисправним електроинсталацијама – каже Брдар.

Према његовим ријечима, овим пожаром му је нанесена огромна финансијска штета.

– Ватра је дословно све уништила. Кућа коју смо изнајмљивали је у потпуности изгорила, као и све наше ствари и машине које смо ту имали. Тешко је сада рећи колика је штета, али према првим процјенама, она је већа од милион марака – истакао је Брдар.