latinica  ћирилица
23/10/2019 |  18:04 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

Нема цјеловитог плана за рјешавање проблема миграната

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да у БиХ нема цјеловитог плана за рјешавање проблема миграната и да се у вези са тим веома касни, наводећи да Савјет министара у техничком мандату Предсједништву БиХ није доставио ниједан приједлог који би могао бити одржив.

- Прије је био достављен приједлог да на границе БиХ буду изведене Оружане снаге, након чега сам рекао да то не може и није се десило. Затим је тражено да полиција Федерације БиХ буде размјештена на границу према Србији, а у Републици Српској, што је одбијено - рекао је Додик новинарима.

Он је подсјетио да су три или четири пута враћени приједлози које је Предсједништву БиХ достављао Савјет министара јер није ријеч о цјеловитом програму рјешавања проблема миграната.

- Из Савјета министара не добијамо ниједан приједлог који би могао бити одржив. Сада они /СДА/ могу да говоре да ли ја одлучујем о овом питању или не. Ако не одлучујем, нека изведу војску на границу да видимо како ће то ићи - поручио је Додик.