latinica  ћирилица
03/11/2019 |  09:14 | Аутор: СРНА

Возачи опрезно - клизави коловози, одрони и магла

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а возачима се савјетује опрез и због повећане опасности од одрона и магле која смањује видљивост у долинама ријека и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

На магистралном путу Олово-Кладањ у мјесту Оловске Луке данас ће бити обустављен саобраћај од 10.00 до 12.00 часова, уз могућност продужења, због реконструкције саобраћајне незгоде.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе радови, међу којима су ауто-пут Бањалука-Градишка на локалитету Маховљанске петље, те магистрални путни правци Каракај два-Дрињача, Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, Јоховац-Руданка и на подручју Приједора гдје је у току градња кружног тока.

Саобраћај је због клизишта успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Федерацији БиХ саобраћај се на магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, а од 21.00 до пола часа послије поноћи наизмјеничним пропуштањем возила. Обустава саобраћаја кроз тунела на снази је од пола часа послије поноћи до 5.00 часова ујутро.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због санационих радова на магистралном путу Кладањ-Олово за саобраћај је затворен тунел Караула, а возила иду преко старог превоја Караула.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путевима Сребреник-Орашје у тунелу Орманица, Дољани-Метковић између граничних прелаза и Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште.