latinica  ћирилица
03/11/2019 |  16:17 ⇒ 04/11/2019 | 07:36 | Аутор: РТРС

Бриљантном Ђоковићу титула у Паризу

Новак Ђоковић освојио је тутулу на Мастерс турниру у Паризу.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolexpmasters) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolexpmasters)

Српски ас савладао је Канађанина Дениса Шаповалова са 2:0, по сетовима 6:3, 6:4.

Новак је тако стигао до 34. титуле на турнирима мастерс серије. Ово је његов пети трофеј у Паризу.

Послије гема освојеног са нулом, Новак је напао сервис противника, освојио двије везане брејк прилике, искористио је другу и одузео сервис противнику. Потом се Новак концентрисао на свој сервис. Рутински је одржавао стечену предност и привео сет крају - 6:3. Више није било брејк прилика у овом сету.

Поново је Новак покушао да на старту сета одузме сервис противнику, међутим, једину брејк лопту у првом гему није успио да искористи. Потом је сет ушао у миран период у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис. Одлучујући је, испоставило се, био седми гем у коме је српски ас успио да искористи своју шансу и стигне до брејка предности. Потом је Ђоковић рутински привео сет и меч крају - 6:4 у другом сету.

Пред Новаком је недјељу дана одмора, а онда слиједе борбе на завршном турниру у Лондону, на коме ће Ђоковић покушати да надокнади 640 бодова заостатка за Надалом.

 

Новак Ђоковић је након побједе над Денисом Шаповаловим у финалу Париза изјавио да је одиграо сјајан турнир у престоници Француске, што му даје самопоуздање пред нови изазов,тунир у Лондону.