latinica  ћирилица
04/11/2019 |  10:44 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Општина Нови Град - простор за повољно пословно окружење

Општина Нови Град добила је БФЦ сертификат, што подразумијева простор са повољним пословним окружењем. Инострани партнери већ улажу у производне погоне у Индустријској зони у Пољавницама.

Представници аустријске фирме "СМС индустрија инжињеринг" прије пола године уложили су капитал и покренули производњу у области металне индустрије.

- Планирамо запошљавати младе, нешто момака који су радили овдје, вратили су се. Нудимо добре услове рада - каже Марко Рајилић, диркетор "СМС индустрија инжињеринг".

Незапосленост је велики проблем с којим се суочавају и у Новом Граду. Зато овај сертификат даје наду за нова улагања ино-партнера.

- Углавном све инвеститоре увјеравамо у нашу добру вољу да у оним пословима гдје им можемо изаћи у сусрет као општинска управа, да ће то бити брзо и квалитетно одрађено. На њима је само да се одлуче за простор општине Нови Град, и да ту реализују своје инвестиције - рекао је Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град.

Отварање производних погона биће прилика за нова радна мјеста, што би донекле зауставило и одлазак младих са ових простора.

Почетком октобра на манифестацији "Дани Србије и Српске у Аустрији" представљени су потенцијали Новог Града.

Све то даје наду да ова локална заједница може очекивати бржи привредни развој.