latinica  ћирилица
04/11/2019 |  15:43 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Крунић за РТРС: Без еуфорије, али можемо још боље (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Борца налазе се на другој позицији Премијер лиге БиХ, уз серију од пет узастопних побједа. У разговору за портал РТРС-а тренер Бранислав Крунић не жели еуфорију, али је свјестан квалитета своје екипе.
Бранислав Крунић (фото: ФК Борац) -
Бранислав Крунић (фото: ФК Борац)

Мало ко је очекивао да ће "црвено-плави" у сезони повратка у Премијер лигу БиХ играти тако важну улогу. Послије 15 кола налазе се на другој позицији, са 27 бодова, али и у серији од пет узастопних тријумфа, и ако се томе дода побједа у Купу БиХ у Етно селу Станишићи, и пласман у 1/4 финале Купа БиХ, та серија је још већа.

У цијелу еуфорију у Бањалуци уклопио се и млади тренер Бранислав Крунић, некада велико играчко име, данас човјек који са Борцем крчи пут ка висинама.

- Нема еуфорије. Мало ко је очекивао овако нешто, екипа је нова, тек се упознајемо, али оно што знам то је да можемо још боље. Доклеће нас то довести, видјећемо - почео је причу за портал РТРС-а Бранислав Крунић.

Редом су падали Вележ (3:1), Жељезничар (3:0), Звијезда 09 (2:0), Тузла сити (2:0) и Радник (2:0). До краја јесени остала су још четири кола. На Градски стадион стижу Зрињски и Слобода, док се гостује у Добоју код Какња екипи Младости, те Челику у Зеници.

Радост фудбалера Борца (фото: ФК Борац)

- Циљ је да што боље завршимо полусезону. Да из ове четири утакмице извучемо максимум, који би нам био гаранција за добро прољеће. Онда слиједи анализа и прича о евентуалним појачањима, уз опаску да их нећемо доводити да буду број, већ само бољи од овог што имамо данас, а ја и даље сматрам да Борац има итекако респектабилну екипу. Почетак је био климав, али како смо се упознавали, игре и резултати су били све бољи, да би дошли до тренутне позиције - напомиње плавокоси шеф Стручног штаба бањалучког премијерлигаша.

Он истиче да циљ није само борити се за врх, већ анимирати цијелу Бањалуку, али и Републику Српску.

- Све су то дугорочни циљеви, да се врати публика, игра, и прије свега вјера у Борац, која се изгубила посљедњих година, јер клуб је пролазио кроз тешке периоде. Мислим да смо на добром путу, да је створена конекција између играча и навијача, иако и то, као и сви остали сегменти, могу боље. Опет, кажем, мало ко је очекивао овако нешто. Видјећемо на паузи шта нам је чинити. Не бјежимо од борбе за Европом, па и титулом, јер ту смо, али исто тако, једна или двије лоше утакмице бацају нас далеко од тих мјеста. Ништа преко ноћи, фокусирати се на себе и своју игру, и наравно, да Градски остане неосвојива тврђава, као што је био током цијеле сезоне - истакао је Крунић.

Послије више година у клубу нема трзавица, чини се да Управа ради сјајан посао са чиме се сложио и Крунић.

Детаљ са утакмице Борац - Радник (фото: ФК Борац)

- Успјели су да доведу клуб у нормално функционисање, што је сјајна ствар, и да нама преостаје само да мислимо на зелени терен. Лично имам одличну сарадњу и комуникацију са управом и предсједником Вицом Зељковићем - нагласио је Бранислав Крунић.

За крај разговора питали смо га шта је био главни циљ, када је љетос стигао у Борац?

- Увијек постављам високе циљеве, па тако и као тренер. Циљ у Борцу је да надмашим по резултатима себе у Борцу - закључио је Бранислав Крунић.

Напоменимо и то да је као играч Бранислав Крунић донио једину титулу Борцу (2010) и да је играо квалификације за Лигу шампиона и готово сам побједио израелски Макаби (4:3).

Ако је судити по томе, Борац чекају лијепа времена.