latinica  ћирилица
04/11/2019 |  18:25 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Протест мјештана Миљевине због проблема са водоснабдијевањем

Становници Миљевине код Фоче протестовали су, због проблема са водоснабдијевањем који, кажу, траје скоро три мјесеца. Из Општине Фоча увјеравају да раде на рјешавању проблема.

Агонији која траје три мјесеца мјештани не виде крај. Сматрају да радови који су до сада извођени на водозахвату имају много пропуста, проблем је и изградња мини-хидроцентрале. Мјештани сумњају и у квалитет воде, јер дјеца имају стомачне тегобе.

Представници фирме "Конструктор" која је била подизвођач радова на изворишту у Миљевини тврде да је завршено тек пола посла и да ће убрзо урадити и преостало капитирање изворишта. Док за изградњу мини- хидроцентрале кажу...

- Јер не постоји пројектна документација тешко је све кварове уочити и санирати и ми ћемо те резултате јавно објавити. Немамо шта да кријемо, проблем је у том транспорту воде, а приче о постављању цијеви за хидроцентралу су обичне дневнополитичке глупости - рекао је Бошко Ивановић, замјеник директора фирме "Конструктор".

- Дали смо рок пет дана да се ријеши овај проблем, уколико не, најваљујемо блокаду саобраћајнице Фоча - Сарајево,  упозорила је Весна Гаговић, предсједница Мјесне заједнице Миљевина.

Из Општине Фоча и "Водовода" тврде да је све урађено по прописима и да је вода бактериолошки исправна. Грађане моле за стрпљење јер је проблем у застрјелим доводним цијевима.

- Прије неколико дана заједно са мјештанима, са надзором, са извођачима радова сам био на терену и сви смо видјели да радови теку како је то по пројекту предвиђено. Проблем је што је ово био велики сушни период и што на изворишту није био довољан прилив воде и тим више што су губици на том цјевоводу,који је стар више од 50 година, огромни - напоменио је Радислав Машић, начелник општине Фоча.

Из Водовода поручују да ће чим временске прилике дозволе почети другу фазу радова, који ће у потпуности обезбИједити редовно водоснабдИјевање Миљевине.