latinica  ћирилица
04/11/2019 |  20:04 | Аутор: РТРС

Усвојен правилник о бањско-рехабилитационим субвенцијама

Управни одбор Удружења пензионера Републике Српске усвојио је вечерас правилник о бањско-рехабилитационим субвенцијама који је предложила Влада Српске, како би до краја године погодност бесплатног бањског лијечења искористило 400 пензионера.
Хотел Кардијал - Фото: РТРС
Хотел КардијалФото: РТРС

- Тај правилник биће достављен свим удружењима на терену да би се одабрали корисници за бањско лијечење - рекао је Срни предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ након вечерашње прве ванредне сједнице Управног одбора која је одржана у Теслићу.

Он је најавио да ће сједница бити настављена сутра, да ће бити разматран положај пензионера, њихов статус, те да очекује да ће сједници присуствовати представник ресорног министарства.

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске Младен Милић појаснио је да Удружење пензионера Српске, након што је усвојило правилник, треба да распише оглас.

- Критеријуми су дефинисани правилником, средства су обезбијеђена и биће оперативна на рачуну Удружења пензионера за неколико дана - рекао је Милић.

Он је навео да је и Влада Српске за овај период обезбиједила око 200.000 КМ, што ће до краја године омогућити да 400 корисника права Фонда ПИО има десетодневни бањско-рехабилитациони третман у некој од бања у Српској, са којом Удружење има споразум о сарадњи.

Милић је истакао да је апликантима остављено на вољу да се изјасне у коју бању желе да иду.

Ванредна сједница Управног одбора Удружења пензионера Српске одржана је у хотелу "Кардијал".