latinica  ћирилица
05/11/2019 |  11:56 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Шаровић и СДА игноришу изборну вољу грађана Српске

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, који је избор грађана Републике Српске назвао "потенцијално најгором влашћу у БиХ", отворено и јасно је показао шта мисли о бирачима у Српској и њиховој изборној вољи, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- С обзиром на то да је ситуацију у којој само он треба да напусти Савјет министара, а да дођу они који су избор грађана Републике Српске назвао потенцијалном најгором влашћу у историји БиХ, Мирко Шаровић је све рекао шта мисли о грађанима Републике Српске и показао колико држи до њиховог мишљења и изборне воље бирача, а на тај начин и до саме Републике Српске - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Шаровић је до краја разоткрио своје намјере када је рекао да ће оваква ситуација, највјероватније, остати све до наредних општих избора.

- То је управо то што он и СДА прижељкују - да се у потпуности изигнорише изборна воља грађана Републике Српске и да Шаровић, иако су му грађани на изборима поручили да га не желе на било каквој позицији, буде тај који ће наставити лажно да се представља да наводно ради у име Републике Српске, а уствари само ради на њену и штету њених грађана - истакао је Ковачевић.

Када већ говори о најгорој власти у историји БиХ, Ковачевић је поручио Шаровићу да је то дефинитивно било у протеклом мандату када су у власти на нивоу БиХ учествовали СДС и ПДП.

- Ми бисмо вољели да су направили било какав резултат за Републику Српску, међутим резултати су изостали. И што је било резултата њиховог рада, били су директно усмјерени против Републике Српске и њених грађана, а најсвјежији примјер је његов глас за усвајање извјештаја Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ која је донијела бројне негативне одлуке по систем високог образовања у Српској - констатовао је Ковачевић.

Он је подсјетио и на учешће српских министара у протеклом мандата у кампањама у којима је Српска њиховим лажним оптужбама приказивана на најгори могући начин, на њихово потпуно игнорисање институција Српске, укључујући Народну скупштину и Владу Српске.

- Они су дефинитивно најгора власт у историји Републике Српске и БиХ, која је нанијела највише штете Републици Српској како на домаћем тако и на међународном терену. То потврђују и протекли избори када су грађани препознали њихове штетне потезе и показали шта мисле о мандату СДС-а и ПДП-а на нивоу БиХ када су, иако губитници, и тада прихватили позиције које узурпирају ево већ пету годину - навео је Ковачевић.

Он је додао да су грађани Српске како на претпошлим, тако и на прошлим изборима Шаровића послали у политичку пензију.

- С тога му поручујемо да би му најбоље било, када се већ бави бајкама и баснама, да се посвети и њиховом читању, а нас, који смо резултат изборне воље грађана Српске, треба да остави да радимо, јер су бирачи прозрели његове бајке, као и његов панични страх од бројних предмета који се налазе у ладицама Тужилаштава БиХ а који се тичу њега и његове прошлости - истакао је портпарол СНСД-а.

Говорећи о такозваном одблокирању парламента БиХ, којег Шаровић толико потенцира, Ковачевић је рекао да га мора подсјетити да је посао парламента, као у свим нормалних земљама, да прво изабере извршну власт у складу са заступљеношћу народа у парламенту а онда да настави да ради све остале послове.

- СНСД ту никада није био проблем нити ће бити. Што се нас тиче тај посао је могао бити завршен још прије годину дана - закључио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.