latinica  ћирилица
05/11/2019 |  14:12 | Аутор: СРНА

Позив за интервентни откуп товних јунади

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске позвало је откупљиваче јунади да до 8. новембра изразе заинтересованост за интервентни откуп јунади минималне тежине 550 килограма живе мјере од домаћих узгајивача.
Товна јунад - Фото: РТРС
Товна јунадФото: РТРС

Позив се односи на откупљиваче јунади са сједиштем у Републици Српској који су регистровани за обављање дјелатности клања, прераде и извоза живих животиња, саопштено је из ресорног министарства.

- Право на изражавање интереса имају откупљивачи јунади који имају ветеринарски контролни број или идентификациони број фарме за субјекте који врше извоз, а према евиденцијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и који доставе документацију прецизирану у позиву који откупљивачи могу преузети на интернет страници Министарства - наводи се у саопштењу.

Количине за које откупљивач изражава заинтересованост не могу бити мање од 200 грла, а период откупа је до 31. јануара.

Осим позива, откупљивачи на интернет страници Министарства могу пронаћи и списак произвођача јунади према евиденцији Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Рок за интересовање за интервентни откуп јунади је до петка 8. новембра до 10.00 часова.

Пријаве на позив се достављају лично или путем електронске поште на адресу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Министарство је позив објавило на основу закључка Владе Републике Српске од 31. октобра о потреби хитног интервентног откупа тржишних вишкова товних јунади.