latinica  ћирилица
05/11/2019 |  16:03 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Немјерљив допринос Уставног суда изградњи Српске (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Уставни суд Српске немјерљиво допринио изградњи и очувању Републике и њеног уставноправног поретка.
Пријем за судије Уставног суда Српске (Фото: Кабинет предсједнице Српске) -
Пријем за судије Уставног суда Српске (Фото: Кабинет предсједнице Српске)

Током пријема за судије Уставног суда Републике Српске поводом 25 година рада, Цвијановићева је нагласила да је поштовање највишег правосудног ауторитета, оличеног у овој правосудној институцији, претпоставка јачања правне државе, као и владавине права у Српској, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Цвијановићева је честитала предсједнику и судијама Уставног суда 25 година рада ове институције, нагласивши да је овај јубилеј још један показатељ да је Српска функционисала на принципима уставности и законитости и прије него што је међународно верификована Дејтонским мировним споразумом.

Фото: РТРС

Током пријема у Палати Републике у Бањалуци, којем је присуствовао и предсједник Уставног суда Џерард Селман, констатовано је да Суд од свог оснивања представља важан институционални ослонац Српске, те да је његов основни задатак заштита уставног поретка и правног система Републике Српске.