latinica  ћирилица
05/11/2019 |  17:55 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Диплома Османа Мехмедагића Осмице ће бити поништена

Диплома Османа Мехмедагића, директора Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, биће поништена, саопштено је из Инспекторат Републике Српске.
Осман Мехмедагић (фото: informativa.ba) -
Осман Мехмедагић (фото: informativa.ba)

- Предстоји извршење рјешења просвјетног инспектора о поништавању Мегмедагићеве дипломе - речено је Срни у Инспекторату.

Инспекторат Републике Српске огласио је ништавим раније донесени закључак којим је дозвољено одгађање извршења рјешења републичког просвјетног инспектора, којим је Универзитету за пословне студије Бањалука наложено да поништи диплому Мехмедагића и прогласи је ништавном у "Службеном гласнику Републике Српске".

Инспекторат је ову одлуку донио на основу сазнања да је Окружни суд Бањалука одбацио приједлог пуномоћника Универзитета за пословне студије Бањалука за одгађање извршења поменутог рјешења, додаје се у саопштењу.

Пуномоћник овог универзитета је, позивајући се на Закон о инспекцијама у Републици Српској, поднио Инспекторату Републике Српске захтјев за одгађање извршења рјешења републичког просвјетног инспектора до окончања управног спора пред судом против другостепеног рјешења Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а истовремено се са идентичним захтјевом обратио и Окружном суду Бањалука.

С обзиром на то да Инспекторат није имао сазнања да је исти захтјев упућен и надлежном суду, првобитно је донио закључак којим је дозвољено одгађање извршења рјешења до окончања управног спора.

Након што је утврђено да је суд одбацио приједлог за одгађање извршења рјешења, а имајући у виду да је Законом о општем управном поступку прописано да се ништавим оглашава рјешење које је у управном поступку донесено у ствари из судске надлежности, Инспекторат је прогласио ништавим раније донесени закључак, наводи се у саопштењу Инспектората.