latinica  ћирилица
06/11/2019 |  09:41 | Аутор: РТРС

Делегације Министарстава правде у посјети Сјеверној Ирској (ФОТО)

Делегације Министарства правде Републике Српске, ФБиХ и БиХ отпутовале у Белфаст у Сјеверној Ирској гдје ће одржати низ састанака, обићи казнено поправне и полицијске институције и размијенити искуства по питањима начина рада затворских служби. 
Делегације министарстава правде у посјети Сјеверној Ирској - Фото: РТРС
Делегације министарстава правде у посјети Сјеверној ИрскојФото: РТРС

У делегацији која је у Белфаст отпутовала у организацји Савјета Европе, између осталих налазе се замјеник министра правде Републике Српске Перо Дуњић, директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак, помоћник министра правде ФБиХ Трако Хидајет, директор Казнено поправног завода Зеница Рефко Кахрић и други. 

Фото: РТРС

Чланови делегације одржали су састанке са професором Ричардом Инглишом, шефом катедре за борбу против тероризма и екстремизма на Краљичином универзитету у Белфасту, Рони Амоуром, шефом затворске службе Сјеверне Ирске, директором затвора Махгабери Дејв Кендијем и другима, а разговарало се о више тема, међу којима су искуства у раду са насилним и екстремним затвореницима, сарадња међу полицијским агенцијама, борба против тероризма, размјена података и другим. 

Фото: РТРС

Циљ посјете је размјена искустава, упознавање са начинима рада и организацијом система у Сјеверној Ирској и успостављање добрих односа и сарадње са сручњацима из ове државе.