latinica  ћирилица
06/11/2019 |  12:24 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Бањалука: Дуо на клавирима отвара други џез фестивал Интајм

Други Фестивал џез музике Интајм џез фест биће отворен 23. новембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци концертом Бојана Зулфикарпашића и Васила Хаџиманова.

Директор Културног центра Бански двор Младен Матовић изразио је задовољство што ће овогодишњи фестивал бити отворен цјеловечерњим заједничким концертом два врсна умјетника који ће, свирајући на два клавира, публици пружити несвакидашњи ужитак.

- Велико ми је задовољство што ће и ове године наш фестивал бити прилика да се у Бањалуци угосте значајна свјетска имена из свијета џеза - рекао је Матовић на конференцији за новинаре.

Матовић је навео да ће другог дана Фестивала наступити реномирани домаћи џез састав Комбајн квартет, док ће трећег дана публика имати прилику да слуша етаблирани џез састав Влада Маричић квартет.

Он је најавио да је завршно вече Фестивала остављено за концерт састава Влатко Стефановски трио, у којем ће уз Стефановског, једног од највећих гитаристичких виртуоза на овим просторима, наступити и Гјоко Максимовски на бас-гитари и Дејан Миросављевћ на бубњевима.

- Вјерујемо да ће и овогодишњи фестивалски програм имати једнако снажан одјек као и прошлогодишњи, те да ће сви фестивалски садржаји бити максимално посјећени и показати да Бањалука има публику која воли и слуша квалитетну музику - рекао је Матовић.

Концерти ће бити одржани у Културном центру Бански двор, са почетком у 20.00 часова, а цијена улазнице за прва три концерта је 10 КМ, а за завршно фестивалско вече 15 КМ.