latinica  ћирилица
06/11/2019 |  18:42 | Аутор: СРНА

Опасност од нелегалног наоружавања паравојних бошњачких формација (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Источном Сарајеву да је тачно да постоји опасност од нелегалног наоружавања паравојних бошњачких формација које врши СДА, наводећи да се у Мостару врши попис људи који су раније били у такозваној Армији БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- По Мостару се дешава да се окупљају људи који су раније били у такозваној Армији БиХ, пописују се, тамо се распоређују на различита формацијска и друга мјеста - рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио да је лидер СДА Бакир Изетбеговић раније говорио, па поновио федерални премијер Фадил Новалић, да у Федерацији БиХ /ФБиХ/ имају јаку намјенску индустрију, те да оружје производе и "за не дај Боже".

- Ја не знам шта је то "за не дај Боже" и шта то подразумијева, али имам право да о томе размишљам веома одговорно - рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је раније за београдски "Ало" упозорио на опасност која пријети од нелегалног наоружавања паравојних бошњачких формација које врши СДА и одржавања војних вјежби на Влашићу и у Цазину.

- БиХ би требало да тежи демилитаризацији, а они су покупили учеснике претходног рата и покушавају да од њих направе паравојне формације "за не дај Боже". Мисле да ће доћи тренутак када би уз помоћ џихадиста и НАТО могли да униште Спску. Ми у Републици Српској имамо систем како да се бранимо и да то елиминишемо у самом зачетку - рекао је Додик.