latinica  ћирилица
07/11/2019 |  08:59 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

Посјета представника министарстава Белфасту: Размјена искустава и стицање нових знања (ФОТО)

Делегације Министарства правде Републике Српске, ФБиХ и БиХ наставиле су студијску посјету Сјеверној Ирској, посјетом сједишту Ирске фудбалске федерације.
Посјета представника министарстава Белфасту - Фото: РТРС
Посјета представника министарстава БелфастуФото: РТРС

Представници министарстава одржали су састанак са надлежнима за спровођење програма за младе у којем се спорт користи за одвраћање од насиља, екстремизма и преступничког понашања. Програм се реализује у сарадњи са полицијом И волонтерима, а проводи се како у заједници, тако и у казнено поправним установама.

Фото: РТРС

Након тога, организована је посјета Одбору за пробације Сјеверне Ирске, који се налази под окриљем Министарства правде, а гдје је презентован један од програма Владе за подршку циљним групама које су у ризику од уласка у криминал. Програм представља низ иницијатива и акција усмјерених према младима, које за циљ имају пружање подршке како би се одрупрли негативним утицајима.

Фото: РТРС

У делегацији која је у Белфаст отпутовала у организацји Савјета Европе, између осталих налазе се помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић, директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак, помоћник министра правде ФБиХ Трако Хидајет, директор Казнено поправног завода Зеница Реџо Кахрић и други.

Фото: РТРС

Циљ посјете је размјена искустава, упознавање са начинима рада и организацијом система у Сјеверној Ирској и успостављање добрих односа и сарадње са сручњацима из ове државе.