latinica  ћирилица
07/11/2019 |  22:44 ⇒ 22:45 | Аутор: sputniknews.com

Приштина на корак до нове владе

Демократски савез Косова (ДСК) и покрет Самоопредјељење постигли су данас програмски договор о новој влади самопроглашеног Косова, али остаје да тај споразум потврде лидери странака, Иса Мустафа и Аљбин Курти, јављају приштински медији.

Како је новинарима, послије шестог састанка представника те двије странке, рекао званичник ДСК-а Авдулах Хоти, двије стране су завршиле разговоре о програмском документу нове владе.

- Са задовољством могу да кажем да смо постигли договор о свим програмским питањима - рекао је Хоти, наводећи да ће лидери странака ускоро конкретизовати овај договор.

- Договорили смо се о структури владе и институција - изјавио је Хоти, наводећи да још није било разговора о персоналним питањима, преноси РТС.

Према коначним резултатима пријевремених парламентарних избора на самопроглашеном Косову, Самоопредјељење је освојило 26 одсто гласова (32 мандата).

На другом мјесту је ДСК са 24,48 одсто (29 посланика), а слиједи ДПК са 21 одсто (25 посланика). АБК је освојила 11,4 одсто гласова (14 мандата), а Српска листа има 6,7 одсто гласова (10 посланика).