latinica  ћирилица
08/11/2019 |  13:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Безбједњаци БиХ и Србије истражују случај коверте с метком

Полицијске и безбједосне структуре БиХ у сарадњи са колегама из Србије, истражују случај коверте са метком која је стигла пре три дана у зграду Парламента БиХ.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Њихов циљ је да расвиетле овај случај и пронађу пошиљаоца коверте у којој се налазио метак калибра 7,65 и порука "С вјером у Бога слобода или смрт" са сликом мртвачке главе. У истрагу су, додаје се, укључени и међународни партнери.

Позивајући се на своја сазнања портал Кликс пише да је неколико коверата са идентичним садржајем послато истог дана из Београда на неколико адреса у Србији, али и Босни и Херцеговини.

У Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) за Кликс нису могли да кажу више информација осим да се интензивно ради на расвјетљавању случаја те да слиједи вјештачење.

- Тужилаштву БиХ су предати извјештаји о мјерама и радњама службеника СИПА-е који су извршени у вези с наведеним случајем. Изузети су предмети који ће бити послати на вјештачење - рекао је за портпарол СИПА Лука Миладиновић.

У писарницу Заједничке службе Институција БиХ стигла је коверта у којој је у туферу био метак. Као адреса примаоца је наведен Парламент БиХ, улица Трг БиХ 1, али није назначено коме је тачно коветра требало да буде достављена.