latinica  ћирилица
08/11/2019 |  14:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић о изјави Јадранке Косор: Зато је и бивша

Србија ће у будућности имати боље односе с Хрватском, јер ми стратешки немамо разлога за сукобљавање, изјавио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Он је додао да је то што дио хрватске јавности проблематизује његов могући долазак у Загреб заправо дио изборне камање.

- Када крене изборна кампања, најлакше је да поене добијете ако кажете нешто против Вучића и Србије... Мени то не смета - рекао је Вучић у Женеви одговарајући на питање новинара да прокометарише велико интересовање регионалних медија за његов могући одлазак у Загреб, на Конгрес Европске народне партије (ЕПП).

Он је поновио да до тада има "густ распоред" и да није одлучено, те прокоментарисао да ће у случају да оде медији "продати већи примјерак новина и да ће бити занимљивије ако он дође тамо".

А на питање о изјави бивше премијерке Хрватске Јадранке Косор да "Вучић нема шта да ради у Загребу", одговорио је: "Зато је бивша".

Предсједник се осврнуо и на питања медија о плочи која ће бити постављена команданту бригаде ЈНА Младену Братићу, који је био у Вуковару, а који, истиче, није проглашен за ратног злочинца.

- Питају стручњаци мене о некој плочи, за коју ја нисам знао, а онда ми је Андреј Пленковић рекао да се поставља нашем команданту бригаде плоча унутар касарне. Они су од тога направили као да је избио трећи свјетски рат и да су само они жртве. Па они имају по цијелој Хрватској улице Миле Будака и споменик Миру Барешићу - казао је Вучић.

Подсјетио је да је Будак тражио да се трећина Срба поубија, трећина протјера, а трећина буде пребачена у католичанство, док је Барешић судски доказан терориста и то не по српским, већ по шведским судовима.