latinica  ћирилица
10/11/2019 |  11:39 | Аутор: СРНА

Штрбац: Дефиниција о "великосрпској агресији" противи се здравом разуму

Директор Документационо-информационог центра Веритас Саво Штрбац изјавио је да се хрватска дефиниција такозване "великосрпске агресије" противи здравом разуму и да Србија мора много да ради на разбијању тог основа на којем почива данашња Хрватска.
Саво Штрбац, директор Веритаса - Фото: СРНА
Саво Штрбац, директор ВеритасаФото: СРНА

Штрбац је навео да Хрвати нон-стоп понављају мантру да су Срби деведесетих година прошлог вијека били агресори и да не изненађује што генерала Младена Братића, који је командовао одбраном Вуковара, посматрају као агресора, иако је Хрватска тада била федеративна јединица Југославије.

Он је за Телевизију Пинк рекао да је цијела концепција, која је ушла у хрватске уџбенике, енциклопедије, свјест цијелог хрватског народа, да је деведесетих година извршена "великосрпска агресија".

Војни историчар Милоје Пршић констатовао је да код Хрвата постоји дјеловање које је усмјерено против Срба на свим нивоима.

Он је навео да је генерал Братић био изузетан официр и добар командант и човјек, који је био на дужности.

Према Пршићевим ријечима, не постоји никава логика да Хрвати изједначе једног часног официра и човјека са људима који су од 1941. до 1945. године чинили енормне злочине над српским народом.