latinica  ћирилица
10/11/2019 |  13:28 | Аутор: СРНА

ХДЗ: Санкционисати чланове због објава на друштвеним мрежама

Предсједништво ХДЗ-а одлучило је да санкционише све чланове странке који на друштвеним мрежама шире мржњу, пријете или критикују политику руководства ХДЗ-а и предсједника Андреја Пленковића, а то се односи и на иступе у јавности.
ХДЗ Хрватска (Фото: kic-gospic.eu) -
ХДЗ Хрватска (Фото: kic-gospic.eu)

Шефа ХДЗ-а и руководство странке посебно су забринули такозвани покрети отпора на друштвеним мрежама Вотсап, Вибер и Фејсбук у којима се пише против Пленковића и одлука врха странке на посебно груб начин који задире у мржњу и пријетње, преносе хрватски медији.

У ХДЗ-у кажу да је најбројнија Вотсап група названа "Ускоци и хајдуци" - неформална група људи склоних народњацима, конзервативизму и хришћанској демократији, да је основана 2016. и има 235 чланова.

На друштвеним мрежама се иконица три сове често користи као алузија на рачун Владимира Шекса који, наводно, све прати.

На састанку Предсједништва ХДЗ-а је истакнуто се да се Вотсап група односи посебно на загребачки ХДЗ, па је шеф градске организације Андрија Микулић добио задатак да дође до порука у тој групи и истражи ко су аутори спорног садржаја.

Сви шефови жупанијских организација добили су задатак да санкционишу непослушне чланове.

Поједини чланови тих група отворено подржавају предсједничког кандидата Мирослава Шкору, а један већи број даје подршку и предсједнику Хрватске Колинди Грабар-Китаровић.

Расправу на сједници Предсједништва, одржаној прије два дана, отворио је Владимир Шекс који је, преносе медији, тражио обрачун с непослушнима и "резање глава".