latinica  ћирилица
10/11/2019 |  14:38 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно и суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити умјерено до претежно облачно и углавном суво вријеме са суначним периодима.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Ујутру се очекује прохладно вријеме са мразом по висоравнима, јутарњом маглом и ниском облачношћу у појединим котлинама и долинама. Магла се мјестимично може задржати и већи дио дана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће умјерено облачно и углавном суво, а веће наоблачење очекује се у вечерњим часовима.

Дуваће слаб до умјерен источни или промјенљив вјетар.

Јутарња температура од два до осам, на планинама око минус један, а највиша дневна од 11 до 17, на планинама око четири степена Целзијусова.

Метеоролози су за уторак, 12. новембра, поново најавили кишу, интензивнију средином дана и према вечери. Најмање падавина очекује се на крајњем сјевероистоку. Највиша дневна температура од 11 до 17, на планинама око осам степени Целзијусових.

Кише, пљускова и грмљавине биће и у сриједу, 13. новембра, интензивније на југу и у Сарајевско-романиској регији, гдје се локално очекују и обилније падавине. Највиша дневна температура од 13 до 19, на планинама око девет степени.

Слично вријеме очекује се и у четвртак, 14. новембра, када ће падавина најмање бити на сјевероистоку, а највише на југу Херцеговине. Највиша дневна температура од 10 до 16, на планинама око пет степени Целзијусових.