latinica  ћирилица
10/11/2019 |  16:08 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Шаровић најавио учешће на посебној сједници НСРС

СДС ће дати допринос на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци, а неке одлуке ће донијети на самом засједању, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић након сједнице Главног одбора странке у Источном Сарајеву.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Шаровић је најавио да ће сутра бити на сједници у Бањалуци као лидер странке и изнијети своје виђење о предвиђеној теми.

- Даћемо допринос на начин на који ми то видимо, с тим да морамо да кажемо да нисмо учествовали у припреми за ову сједницу - рекао је Шаровић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је навео да ће СДС дати потпуно јасне и прецизне одговоре на питања шта је било у протеклих 15 година и како ова странка види будућност.

Шаровић је оцијенио да се на основу понуђеног материјала за посебну сједницу не може градити заједништво, платформа и стратегија одговора Републике Српске на изазове који слиједе, односно, трансформацију Дејтона како је наведено.

Лидер СДС-а тврди да иницијатива ПДП-а и СДС-а о измјени Пословника Предствничког дома Парламентарен скупштине БиХ има довољан број гласова, али да ће видјети шта ће радити са њима, јер, како је навео, не мора све да открива.

Говорећи о сједници Савјета министара у техничком мандату која је предвиђена за 12. новембар, Шаровић је рекао да није упознат са информацијом да би се на дневном реду могао наћи приједлог да се на граници БиХ према Црној Гори и Србији може ангажовати федерална полиција и додао да ће о том питању поштовати став Републике Српске.

Он је поновио став да је "мали шенген" сјајна иницијатива уз услов да БиХ учествује од самог почетка у креирању детаља будућег споразума, јер је до сада само дат наговјештај формирања надограње ЦЕФТА-е.

Главни одбор СДС-а данас је потврдио приједлог да замјеник предсједника странке буде Радо Савић и два нова члана Предсједништва СДС-а Иванка Марковић и Маја Стојић. На данашњој сједници промовисани су чланови ресорних одбора странке и потврђена именовања чланова Извршног одбора СДС-а.