latinica  ћирилица
10/11/2019 |  18:25 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Грађани Новог Града у акцији - нова кућа за Зориће (ФОТО)

У Доњим Агићима код Новог Града, у трошној кући живи петочлана породица Зорић. Група грађана покренула је иницијативу да се овој породици изгради нова кућа.

Иницијаторе акције за изградњу куће за Зориће највише су подстакли услови у којима живи једанаестогодишњи Дејан, којег је мајка напустила прије четири године, са собом одневши и Дејанову сестру. Отац Далибор и дјед Рајко повремено су запослени и живе од скромних примања. Бригу о Дејану преузела је његова бака Стана. Дјед Рајко иако нарушеног здравља, обрадовао се када је чуо за акцију за изградњу куће.

- Да се то направи док сам ја жив, да видим и ја његову кућицу - рекао је деда Рајко.

Организатори акције кажу да ће настојати да истрају уз помоћ хуманих људи. Циљ им је да помогну малом Дејану да добије свој кров над главом.

- Ја мислим да смо већ на пола пута да тај наш циљ завршимо. Нашли смо локацију и у припреми су сада договори како да излијемо темељ, а онда ћемо ићи на изградњу монтажног објекта - навео је Милан Јованић организатор акције.

Младен Каран, такође један од организоатора акције навео је да је у припреми хуманитарни концерт у Новом Граду, 22.новембра са почетком у 19 часова.

- Позивамо све крајишке групе да учествују и да помогну изградњу куће за дјечака Дејана - додао је Каран.

Дејан Зорић је ученик петог разреда Основне школе "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима и свакодневно до школе пјешачи 4,5 километра. Тешки услови у којима живи нису му препрека да буде врло добар ученик и спортиста. Дејан, како рече, у посљедње вријеме често сања нови дом и своју сестру.

- Да имам своју собу, цијелу кућу заправо и да имам своју сестру крај себе - каже Дејан.

Дејанова учитељица Анита Кадић рекла је да је Дејан послушан,добар ђак и да има пуно другара.

У акцију помоћи изградње куће за породицу Зорић, укључиће се запослени у школи, а организатори се надају и хуманости многих других добрих људи. Жиро рачун за упалте помоћи отворен је код Развојне банке.

Фото: РТРС