latinica  ћирилица
11/11/2019 |  09:49 ⇒ 10:31 | Аутор: РТРС

Филм "Лица Лафоре" приказан у Сан Франциску

Филм "Лица Лафоре" режисера Дениса Бојића, рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, приказан је у Сједиљеним Америчким Државама, на фестивалу посвећеном ријетким болестима "Rare Disease Film Festival".
Филм "Лица Лафоре" приказан у Сан Франциску - Фото: РТРС
Филм "Лица Лафоре" приказан у Сан ФранцискуФото: РТРС

На фестивалу који је одржан у Сан Франциску приказано је 50 филмова из више од 30 земаља.

Овај водећи филмски фестивал који се бави тематиком ријетких обољења, осим приказивања филмова за циљ има да и да на једном мјесту окуп пацијенте, родитеље обољеле дјеце, научно-истраживачке тимове те представнике фармацеутских компанија из цијелог свијета.

Филм "Лица Лафоре", који је до сада освојио једанаест међународних филмских награда, приказан је на више од двадесет међународних филмских фестивала, али и на медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета.

Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија "Ionis Pharmaceuticals" у Сан Дијегу, на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину и на АКХ клиници у Бечу.

Овај дугометражни филм, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, па је тако приказан у Француском парламенту, Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.