latinica  ћирилица
11/11/2019 |  12:16 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Српска угрожавана и развлашћивана

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Народној скупштини да све што је урађено на наводном унапређењу функционисања БиХ заправо је удаљавало од функционалности, а Републику Српску развлашћивало и угрожавало.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ова сједница Народне скупштине није сазвана да би се мјерио било чији патриотизам. Овдје у огромном броју сједе људи који воле Републику Српску, без обзира што неки од вас доводе у питање и сврху одржавања ове сједнице - рекао је Додик.

Он је истакао да је ова сједница практично наставак засједања на коме је 18. октобра 2017. године донесена Резолуција о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности.

- Резолуција је обавезала све органе и институције Републике Српске на доследно спровођење, али је на то обавезала и све представнике Српске у заједничким институцијама БиХ и међународним организацијама и форумима - додао је Додик.

Према његовим ријечима, да бисмо разумјели садашњост, морамо схватити прошлост.

У Народној скупштини су, навео је он, представници политичких партија које су у протеклих 25 година имали илузију да се неке ствари и процеси дешавају с циљем општег напретка.

- Те партије су вјеровале да ће учинити боље свом народу ако пристану на реформе које су се дешавале, неколико пута гласом свих политичких партија, без обзира да ли су биле дио власти или опозиције у Републици Српској - рекао је Додик.

Он је подсјетио да су гласали за то јер им је речено да ће то касније моћи да мијењају у парламенту на нивоу БиХ.

- Да ли су десетине агенција, дирекција, канцеларија, које су насиљем високих представника успостављене, донијеле напредак, или су само повећале број запослених у управи која се мјери са бројем запослених у Југославији која је имала око 22 милиона становника. Шта смо и као Република и као народ добили? Ништа, или готово ништа. Углавном смо имали штету - поновио је Додик.

Повезане вијести:

Додик: Посебна сједница у функцији одбране Српске