latinica  ћирилица
11/11/2019 |  16:41 ⇒ 20:28 | Аутор: Анадолија

До краја новембра нестабилно с пљусковима

Усљед доласка влажне и топле ваздушне масе са југа, почетак друге декаде новембра обиљежиће натпросјечно топло и претежно облачно вријеме с кишом.

Више падавина прогнозира се у Херцеговини и у Крајини, а на истоку и сјевероистоку БиХ очекује се слаба киша уз чешће периоде без падавина.

Магле и ниске облачности може бити понегдје у централним и сјеверним подручјима БиХ, док ће током првог дијела седмице дувати умјерен до јак вјетар у јужним и југозападним подручјима.

Према прогнозама Федералног хидрометеоролошког завода БиХ, јутарње температуре кретаће се од пет до 11 степени Целзијуса на сјеверу, а у јужним дијеловима до 14 степени. Максималне дневне температуре кретаће се од десет до 15 степени, на југу земље до 20.

Према расположивим синоптичким картама и наредне седмице, од 18. до 25. новембра наставља се нестабилно вријеме с кишом и пљусковима. Киша ће бити израженија у Херцеговини и западним дијеловима. Температуре у благом паду, али ће мразеви и у овом периоду на мањим висинама изостати.

Јутарње температуре ваздуха прогнозирају се између два и седам степени на сјеверу, на југу земље до 10 степени Целзијуса.

Највеће очекиване дневне температуре између шест и 12 степени.