latinica  ћирилица
11/11/2019 |  17:47 | Аутор: СРНА

Ђурић: Антицивилизацијски поступак Приштине

Србима на самопроглашеном Косову брутално је одузето право гласа, чиме су албански сепаратисти озваничили апартхејд у јужној српској покрајини, рекао је данас директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је, поводом одлуке Приштине да поништи гласове расељених Срба на посљедњим изборима, оцијенио да модерна Европа деценијама није била свједок једне такве расистичке и шовинистичке политичке праксе каква се данас спроводи на самопроглашеном Косову, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је указао да интерно расељеним Србима, не само да је онемогућено да живе на својим вјековним огњиштима, већ им је ускраћено и право да на било који начин изразе своју политичку вољу.

- Само су српски гласови из централне Србије без икаквог смисленог објашњења поништени у овој шовинистичкој фарси, чиме је протјеривање нашег народа са Косова и Метохије и званично политички третирано као неопозиво - навео је Ђурић.

Како је примијетио Ђурић, српски гласови су најприје били затровани, а данас је одлучено да напросто не постоје.

- Тако су протјерани Срби избрисани као људска бића из политичке стварности - указао је Ђурић.

Он је поручио да ће овај антицивилизацијски поступак Приштине остати забиљежен у европској политичкој историји као један од њених најсрамнијих тренутака и да је крајње вријеме да западне "лучоноше демократије" предузму нешто како би ово варварство било обуздано.