latinica  ћирилица
11/11/2019 |  18:51 | Аутор: СРНА

Америка отвара мрежу лабораторија за биолошко оружје

САД отварају мрежу лабораторија широм свијета у којима се може производити биолошко оружје, упозорио је секретар Безбједносног савјета Русије Николај Патрушев.

Он је у чланку који је написао за "Руску газету" истакао да је од посебног значаја активност Пентагона са циљем отварања лабораторија за производњу биолошког оружја широм свијета, прије свега у земљама чланицама Заједнице независних држава.

Патрушев истиче да ће се у лабораторијама, осим производње биолошког оружја, спроводити истраживање о инфективним обољењима.

Према ријечима Патрушева, све то упућује на потребу за блиском координацијом са страним партнерима, укључујући кроз потписивање билатералних споразума о биолошкој безбједности, пренио је ТАСС.

- Што се тиче Заједнице независних држава и Организације Уговора о колективној безбједности, запад константно спроводи политику са циљем уништавања заједничког хуманитарног простора и отуђивања народа - нагласио је Патрушев.

Секретар Савјета безбједности Русије додао је да запад ојачава национализам, неонацизам и очигледну русофобију, уз дискриминацију руског језика и клеветање и изокретање заједничке историје земаља чланица Заједнице независних држава.