latinica  ћирилица
11/11/2019 |  20:19 ⇒ 20:34 | Аутор: РТС

Циципас надиграо Медведева у Лондону

Грк Стефанос Циципас савладао је Руса Данила Медведева са 2:0 по сетовима 7:6, 6:4, у првом мечу Групе "Андре Агаси" на завршном турниру у Лондону. У другом сусрету ове групе састају се Рафаел Надал и Александер Зверев.
Циципа надиграо Медведева у Лондону - Фото: РТС
Циципа надиграо Медведева у ЛондонуФото: РТС

Циципс је забиљежио своју прву побједу на завршном турниру и остварио свој први тријумф над Данилом Медведевом на АТП туру, предходно су се састајали пет пута и Рус је све мечеве ријешио у своју корист.

Циципас је имао више снаге и концентрације у изузетно узбудљивом и неизвјесном мечу. Први сет ријешио је у своју корист у тај-брејку. У другом одлучујући је био девети гем, када је одузео сервис противнику, а потом ријешио сет и меч.

У првом сету оба тенисера су чувала свој сервис, а једина брејк шанса виђена је у другом гему, када Циципас није успио да је реализује. Сет је ријешен у тај-брејку.

Грк је два пута долазио до мини-брека предности, међутим Медведев је успјевао да сустигне противника. Међутим, када је Циципас при резултату 5:5, поново одузео сервис противнику, Рус није успио да одговори - 7:5.

Велика борба и у другом сету. Неизвјесност је трајала све до самог финиша. Циципас је прво у седмом гему пропусти двије брејк прилике да би у деветом гему одузео сервис противнику, а потом био сигуран на свој сервис и ставио тачку на овај меч - 6:4.

Циципас ће у другом колу, у уторак, играти са бољим из вечерашњег дуела у коме се састају Надал и Зверев.