latinica  ћирилица
12/11/2019 |  09:18 ⇒ 11:05 | Аутор: Агенције

Чувени стадион "Висенте Калдероне" отишао у историју (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид је на овом стадиону прославио десет титула првака Шпаније. У току је рушење, а остала је само једна трибина да свједочи о славним временима.
Висенте Калдерон (фото: twitter.com/photosofootball) -
Висенте Калдерон (фото: twitter.com/photosofootball)

На овом стадиону играло се 14 утакмица финала шпанског Купа краља, три утакмице Мундијала 1982. године, на том стадиону "родили" су се Фернандо Торес, Коке, Габи и бројни други великани шпанског фудбала.

Своју славу доживјели су и српски интернационалци фудбалер Милинко Пантић , и тренер Радомир Антић, који су под руководством контровезног Хејзуса Хила, харали Примером половином деведесетих година прошлог вијека.

Фудбал се на "Висенте Калдерону" играо 51 годину, а стадион који је смјештен на обали ријеке Манзанарес био је један од најљепших и најватренијих стадиона на Пиринејима.

Затворен је 2017. године. Захтјеви савременог фудбала били су прејаки, а Атлетикове фантастичне игре у Лиги шампиона знак да је "Јорганџијама" потребан модеран стадион.

Родила се "Ванда Метрополитано", али ће се легендарног "Калдерона" сви заувјек сјећати.

На мјесту гдје је био стадион изградиће се парк, а у току је његово рушење. Остала је још само једна трибина да пркоси модерним временима.