latinica  ћирилица
12/11/2019 |  11:08 | Аутор: СРНА

Вучић: Циркус са тровањем служио против неискусног Куртија

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је циркус у вези са тровањем чланова косовске изборне комисије приликом пребројавања гласова из централне Србије служио против лидера "Самоопредјељења" Аљбина Куртија.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL)

- То тровање је смишљено против неискусног Куртија. Направили су интерну игру. И да укину тих 4.000 до 5.000 гласова, то не би утицало на Српску листу, која је добила десет посланичких места. Није Српска листа била мета, већ је требало нашкодити имиџу Србије у свету и промијенити слику у косовском парламенту - рекао је Вучић новинарима у Паризу, гдје борави у тродневној посјети и гдје се сусрео са предсједником Француске Емануелом Макроном.

Он је додао да је циљ да уђе НИСМА /Беџета Пацолија/, да се смањи број мандата Куртију, а да потом са странком Исе Мустафе наметну свог кандидата за премијера Вљосу Османи /кандидата Демократског савеза Косова/.

Вучић је рекао да су такве игранке у току и да у њима учествују и играчи из свијета.

- Очекујте још много проблема у формирању парламента и владе у Приштини - сматра Вучић.

Он је изразио задовољство због тога што је Србија показала да боље од осталих разумије те примитивне трикове који могу да прођу на Западу.

- Добро је што смо цијелом свијету указали на то и показали више знања и памети од оних који су помислили да би неко стварно тровао. У историју ће ући тај циркус као најгора шарада и парада лудости коју је неко икада направио. Ставили су пестициде, онда узели рефлекс за чишћење намештаја, да би рекли ето отрова - рекао је Вучић.

Коментаришући поништавање гласова из централне Србије, Вучић је нагласио да ће инсистирати на томе да буде изнесена истина, да би свијет видио какви су лажови у Приштини.

Одговарајући на питање са ким би квалитетније могао да преговора, да ли са Куртијем или са Османијевом, Вучић је одговорио да то не може да зна и да за Србију нема лаког разговора, пренијели су београдски медији.

- Ако видите шта су њихове идеје и како доживљавају реалност, видите колико су далеко од непристрастног приступа. То угрожава мир. То ће бити велики проблем за све међународне представнике који мисле да нас доведу на неке разговоре или дијалог у будућности - рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо да Српска листа има 10 од укупно 120 посланика, што није мало, и да Србија мора да разговара са легитимним представницима албанског народа, као што Приштина мора да разговара са легитимним представницима српског народа, а не да тражи да причају са некима које нико неће међу Србима.