latinica  ћирилица
12/11/2019 |  16:40 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Српска и Мађарска за унапређење сарадње

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом о акутелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, с освртом на искуства Мађарске у коришћењу средстава из предприступних фондова Европске уније.
Вишковић-Поша - Фото: РТРС
Вишковић-ПошаФото: РТРС

Вишковић је нагласио да је Република Српска опредијељена за европски пут и да су европске интеграције међу приоритетима у раду ове Владе, као и унапређење пословног амбијента, развој реалног сектора, привлачење инвестиција и подизање животног стандарда свих грађана.

Вишковић и Поша досадашњу сарадњу Републике Српске и Мађарске оцијенили су веома добром, исатаквши да се она у наредном периоду може унаприједити кроз реализацију заједничких пројеката, прије свега у области енергетике и образовања.

Поша је истакао да је амабасада Мађарске у БиХ заинтересована да у наредном периоду студентима представи пројекте у области образовања, као и стипендије за заинтересоване студенте, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.