latinica  ћирилица
12/11/2019 |  22:33 | Аутор: СРНА

Шеф пословнице банке украо новац и побјегао у БиХ

Шеф пословнице банке у Врлици у Хрватској нестао је са најмање 11 милиона куна /близу три милиона КМ/ које је узео из банковног сефа и побјегао у БиХ, објавио је вечерас портал "Слободна Далмација".
Хрватске куне (фото: Marko Matijević / mirovina.hr) -
Хрватске куне (фото: Marko Matijević / mirovina.hr)

Крађа је откривена јуче ујутру када шеф чији су иницијали С.Д. /59/ није дошао на посао у 8.00 часова, а нису га успјели наћи ни ступити у контакт са њим.

Лист наводи да су се његове колеге забринуле и настала је узбуна јер је шеф имао кључ од сефа.

Када су коначно отворили сеф утврдило се да је празан. У њему је недостајало око 11 милиона куна домаћег и страног новца у разним апоенима.

Сплитско-далматинској Полицијској управи пријављено је да је из пословнице банке нестао новац.

- На мјесту догађаја обављен је увиђај и према за сада прикупљеним сазнањима ријеч је о кривичном дјелу проневјере. За починиоцем се трага, криминалистичка истрага је у току, а ријеч је о већој количини новца - рекла је Сања Назлић из ове полицијске управе.

Ријеч је о кривичном дјелу проневјере, а не крађи или утаји јер се ради о одговорном лицу.

Према првим информацијама, С.Д. је испразнио сеф највјероватније у петак, 8. новембра, а како банка не ради суботом и недјељом, имао је довољно времена за бијег прије откривања крађе и вјероватно је побјегао у сусједну земљу, а да ли је одатле продужио даље утврдиће полиција.

Према незваничним сазнањима "Слободне Далмације", С.Д. је дио новца оставио једном члану породице који је новац предао полицији. Ријеч је о угледном члану заједнице који је био на неколико функција у градским заједницама и друштвима.