latinica  ћирилица
14/11/2019 |  07:46 ⇒ 09:13 | Аутор: sputniknews.com

Пуцњава у руском колеџу, погинуле двије особе (ФОТО/ВИДЕО)

У пуцњави на грађевинском колеџу у Благовешченску погинуле су двије особе, док су три повријеђене, саопштила је прес-служба Министарства унутрашњих послова Амурске области.
Пуцњава на грађевинском колеџу, Благовешченск (фото:  Sputnik / Елена Котейко) -
Пуцњава на грађевинском колеџу, Благовешченск (фото: Sputnik / Елена Котейко)

Полиција је саопштила да је младић дотрчао до патролне полиције која се налазила у близини и саопштио да је непозната особа отворила ватру код колеџа.

- Када су се инспектори попели на други спрат школе, видјели су човјека са оружјем. Он је пуцао на инспекторе, полицајци су одговорили. Преступник је био блокиран у амфитеатру - саопштили су у полицији.

Нападач је извршио самоубиство. 

- На лице мјеста су пронађена тијела двоје младих људи, укључујући човјека који је пуцао. У инциденту су, прелиминарно, повријеђене и три особе - наводи се у саопштењу.

Студенти и персонал колеџа су напустили зграду.

Како је саопштио Истражни комитет Русије, ватру је отворио 19. годишњи студент колеџа из ловачког оружја. Друга особа која је погинула је његов вршњак, док су троје од 17, 19 и 20 годинa – хоспитализовани. Један је у тешком стању.

Фото: Sputnik / РИА Новости

Губернатор Василиј Орлов је навео да је нападач био сам. Он је изразио саучешће породицама настрадалих и изјавио да ће власти пружити сву потребну помоћ.

У групи су га малтретирали

Према прелиминарним подацима, разлог за пуцњаву је могао бити конфликт међу вршњацима. Студент пољопривредног колеџа, који се налази поред грађевинског, рекао је Спутњику да је студент који је отворио ватру био малтретиран.

- У групи су га малтретирали. Он је почео да пуца на улици - изјавио је саговорник агенције који је имао познанике који су знали нападача.

Он је додао да су због пуцњаве студенти евакуисали.