latinica  ћирилица
14/11/2019 |  09:40 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Због напада на љекара данас двочасовни штрајк

У Клиничком центру Универзитета у Сарајеву /КЦУС/ данас ће бити одржан двочасовни штрајк због напада на љекара Педијатријске клинике.
КЦУ Сарајево - Фото: ТАНЈУГ
КЦУ СарајевоФото: ТАНЈУГ

Из Љекарске коморе Кантона Сарајево изразили су забринутост због напада на љекара Педијатријске клинике, те су поручили да се јавност хитно мора освијестити о изложености здравствених радника тешким инцидентним и стресним ситуацијама.

Они су истакли да се хитно морају предузети мјере за спровођење заштите медицинских сестара, техничара, љекара и другог медицинског особља.

- Љекару Педијатријске клинике КЦУС-а Еди Хасанбеговићу отац дјетета прислонио је пиштољ на чело, приморавајући га да испуни његове захтјеве. Вријеме је да јавност и ово друштво сагледају услове рада љекара, притисак под којим раде, агресивно и неадекватно понашање пацијената и њихове пратње. Вријеме је да се законски заштите здравствени радници, у овом случају љекари - саопштили су из ове коморе.

Здравствени радници захтијевају заштиту као службено лице, као и да се по питању напада на љекаре морају хитно предузети озбиљни кораци.

Штрајк ће бити одржан испред Клиничког центра од 12.00 до 14.00 часова.