latinica  ћирилица
14/11/2019 |  10:50 | Аутор: Б92

Томашевић: Нетачно да је Србија дала више пара

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић је говорио о предстојећој одлуци о домаћину квалификационог турнира за Олимпијске игре.
Дејан Томашевић (фото: www.frodo.at) -
Дејан Томашевић (фото: www.frodo.at)

- У петак, до неких поподневних часова, Извршни одбор ФИБА би требало да донесе одлуку и да објави резултате, односно имена домаћина мушких квалификационих турнира. За квалификациони турнир у женској конкуренцији мислим да ће одлука бити донијета у понедјељак, пошто се до недјеље у Азији играју квалификације за квалификације - навео је Томашевић.

Како је истакао, уз Србију, Хрватску и Литванију постоји још један кандидат.

- Канада је изразила жељу и платила потребну котизацију. Ако буде тако, онда ћемо ми бити једни од домаћина. Неколико пута сам се чуо са функционерима из Хрватске и Литваније, Кошаркашки савез Србије има добре релације са њима, а били смо у контакту и са земљама које су најавиле кандидатуру, али су потом одустале, попут Турске, Грчке и Пољске - додао је Томашевић.

Он је искористио прилику и да демантује поједине наводе у српским медијима.

- Појавиле су се информације у новинарам да је Србија понудила већи новац од Литваније и Хрватске. То није истина, тачно се зна колико износи котизација, то одређује ФИБА и сви смо морали исти износ да уплатимо - истакао је Томашевић.

Чињеница да је Србија била организатор квалификационог турнира за Олимпијске игре 2016. године може да буде отежавајућа околност.

- Ако буде више од четири кандидата онда ћемо имати најмање шансе јер се углавном сматра да треба да се да шанса другима да организују квалификације. Ја се надам да ћемо добити бар један квалификациони турнир, ако не и оба - додао је Томашевић.