latinica  ћирилица
14/11/2019 |  11:11 ⇒ 13:30 | Аутор: СРНА

Рогић: Мектић води прљаву кампању против БОРС-а

Јавно цијепање борачке књижице што је учинио министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић и његов позив борцима да то ураде организовано у знак протеста због положаја борачке популације у Републици Српској дио је кампање против Борачке организације којом се ова асоцијација покушава увући у личне или политичке обрачуне појединаца, сматра предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.
Горан Рогић - Фото: Screenshot/YouTube
Горан РогићФото: Screenshot/YouTube

Рогић је у изјави Срни истакао да БОРС осуђује кампању која се посљедњих дана води против те организације, а кулминирала је Мектићевим иступима у јавности.

- Питамо Мектића - које његове свјетлије примјере борци треба да слиједе? Да ли су ти примјери они када се он солидарисао са припадницима других армија у њиховим протестима? - упитао је Рогић.

Он је поручио да је БОРС била и остала невладина, нестраначка и аполитична организација.

- Позивамо Мектића и све друге појединце или политичке партије са сличним намјерама да своје политичке и личне сукобе рјешавају мимо БОРС-а, њеног руководства, чланства и чланске књижице на којој пише - `За Крст часни и слободу златну!`. Мектић то нажалост није ни примијетио. Он је то поцијепао - нагласио је Рогић.

Мектић, који борави у посјети Катару, позвао је борце Војске Републике Српске на јавно уништавање борачких књижица.

Након што је прије неколико дана пред камерама поцијепао борачку књижицу Војске Републике Српске, Мектић је из ове богате муслиманске земље путем друштвене мреже "Твитер" позвао борце да у Бањалуци организују јавно уништавање борачких књижица.

Повезане вијести:

Мектић из Kатара позива на јавно уништење борачких књижица