latinica  ћирилица
14/11/2019 |  11:43 | Аутор: РТРС

Тузла: Ухапшени рекеташи у полицијској акцији "Објекат"

Припадници МУП-а ТК у акцију кодног назива "Објекат" ухапсили су пет особа са подручја Тузле, Живиница и Бановића због пријетње према власницима угоститељских објеката, привредних субјеката вршили илегално обезбјеђење објеката те исте присиљавали да чине радње које су на штету других и њихове имовине.
Привођење осумњичених у полицијској акцији "Објекат" (фото: Tuzlanski TV / screenshot) -
Привођење осумњичених у полицијској акцији "Објекат" (фото: Tuzlanski TV / screenshot)

Свих пет ухапшених ће након криминалистичке обраде бити предато у надлежност Кантоналног Тужилаштва Тузланског кантона, а према ријечима директора Управе полиције МУП-а ТК Џевада Кормана они се сумњиче за изнуду, угрожавање сигурности, и насилничко понашање.

- Данас смо започели реализацију акције кодног назива "Објекат" након вишемјесечне истраге, а према налогу Општинског суда Живинице те уз надзор Тужилаштва Тузланског кантона. Извршен је претрес на пет локација на подручју Тузланског кантона. Лица која су лишена слободе су с подручја Тузле, Живиница и Бановића - рекао је новинарима директор Управе полиције ТК Џевад Корман.

Он је додао да су у протеклом периоду уз употребу силе и уз повредне пријетње према власницима угоститељских објеката, привредних субјеката вршили илегално обезбјеђење објеката те исте присиљавали да чине радње које су на штету других и њихове имовине.

- Приликом претреса ових лица пронађени су предмети који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку. Ради се о одређеној колични наоружања, дакле муниције различитих врста калибара, пронађено је више мобилних апарата као и униформе заштитарске агенције којој су припадали - рекао је Корман.

Извор: Tuzlanski.ba