latinica  ћирилица
14/11/2019 |  12:41 ⇒ 14:01 | Аутор: СРНА

Сутра у Мостару састанак СНСД-а и ХДЗ-а БиХ о формирању власти

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће сутра у Мостару разговарати са руководством ХДЗ-а о могућностима формирања власти на нивоу БиХ, те поручио да Република Српска неће прихватити никакав документ који личи на причу о Годишњем националном програму за приступање НАТО-у /АНП/.

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да проблем у формирању власти на нивоу БиХ није ХДЗ, те да одавно не прати шта говори лидер СДА Бакир Изетбеговић.

- Одавно знам да све што каже није истина. Дакле, до њих је. Овдје је јасно да Српска неће прихватити никакав документ који може да личи на причу о АНП. Нисмо глупи да кажемо - назовите ви то како хоћете, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо - поручио је Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је оцијенио као потпуно нереално то што политичко Сарајево тражи од СНСД-а да овај технички документ буде изнесен пред Савјет министара који у свом саставу данас нема ниједног члана СНСД-а.

- Када би они то усвојили, како је јуче рекао и лидер СДС-а Мирко Шаровић, то значи да би се отворила врата за реконструкцију власти, односно нову структуру власти. Ми у Савјету министара немамо никога и онда они полако покушавају да пренесу одговорност на нас и кажу - ви ћете донијети одлуку која ће гласити тако и тако када сутра сједнете тамо... Е нећемо, па да видимо како ће то изгледати са њима /представницима опозиције у Српској/ у Савјету министара - поручује Додик.

Повезане вијести:

Човић након састанка са Изетбеговићем: Рјешење до краја идуће седмице