latinica  ћирилица
14/11/2019 |  15:14 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Вујчић: Неко злоупотријебио мој Фејсбук профил

Предсједник Синдикалне организације Министарства иностраних послова Мирослав Вујчић саопштио је да је из медија сазнао да је против њега покренут дисциплински поступак због објаве на Фејсбуку, наводећи да је неко злопутријебио његов профил на овој друштвеној мрежи.
Мирослав Вујчић - Фото: Screenshot
Мирослав ВујчићФото: Screenshot

Вујчић је у саопштењу додао да је пар дана прије ове објаве неко злоупотријебио његово име и презиме као предсједника Синдиката и послао Управном инспекторату Министарства правде у Савјету министара пријаву против секретара МИП-а.

У пријави Министарству правде, за коју Вујчић тврди да је фалсификат, наводи се да је секретар МИП-а Аднан Хаџикапетановић испунио законом прописане услове за одлазак у пензију, али да надлежна служба није покренула поступак за његово пензионисање.

- Та злоупотреба је само рефлексија на нашу огромну борбу да покажемо које су размјере девастирања и дерогирања МИП-а од министра /Игора/ Црнатка, који од почетка свог мандата немилице запошљава кадар ПДП-а и руши апсолутно све рекорде у страначком запошљавању у овој институцији - истакао је Вујчић.

Према његовим ријечима, обичном човјеку је немогуће да схвати размјере злоупотребе функције и својатања једне институције.

- Довољно је рећи да је министар од почетка свог мандата кроз кабинет довео и запослио око 20 људи - савјетници, возачи, секретарице, а да не спомињемо ван кабинета, за шта Синдикат МИП-а има и те како ваљане доказе - поручио је Вујчић.

Он упозорава да су у МИП-у за Црнатковог мандата поједина лица "брзином свјетлости" напредовала у службеној хијерархији, много брже него што је редовна пракса.

Вујчић је додао да се приликом распоређивања кадра у конзуларно-дипломатску мрежу удовољавало личним прохтјевима појединаца, уз кршење закона, па су тако као испомоћ одлазили у попуњена представништва БиХ у иностранству, и то елитна, или су добијали замјену дестинације јер им се не свиђа вријеме тамо гдје су првобитно распоређени.

Предсједник Синдиката МИП-а позвао је јавност да обрати пажњу на расписана два јавна конкурса за помоћника министра за опште послове и главног инспектора у овом министарству, наводећи да није тешко погодити чијем кадру се намјештају та мјеста.

Наводећи да Црнадак на свом Фејсбук профилу објављује статусе у којима напада РТРС и наводи да је предсједник Синдиката МИП-а њихов човјек и сарадник, Вујчић истиче да је то апсолутна неистина.

- Никада никоме Мирослав Вујчић ни Синдикална организација МИП-а није послала ни најмањи чланак у вези са нашим истраживањима нити смо икада у медијима споменули иједно једино име било којег државног службеника или запосленика или именованог лица из Министарства у контактима са медијима, које нисмо тражили него смо били позвани - навео је Вујчић.

Он је додао да су РТРС, Глас Српске и БХРТ врло коректно пренијели све што је речено и направили коректне прилоге.

- Сматрали смо и сматрамо да су највећи кривци они који су све то омогућили и сам систем, а не који су то искористили - закључио је Вујчић.