latinica  ћирилица
14/11/2019 |  19:06 | Аутор: СРНА

Брнабић: Исправна одлука Вучића да не иде у Загреб

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је као исправну одлуку предсједника Србије Александра Вучића да не оде на самит Европске народне партије у Загреб и навела да би Србија поступила другачије да је била домаћин.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је нагласила да Вучић није желио даље да антагонизује ситуацију, као и да је поново послао поруке мира и толеранције.

- Да смо ми домаћини, ми бисмо били другачији - рекла је Брнабићева новинарима у Паризу послије учешћа на Говтек самиту, преносе београдски медији.

Она је навела да је Вучић јасно образложио своју одлуку и да она нема шта томе да дода.

- Рећи ћу да ми је жао, јер је свака прилика за посјету - добра прилика - навела је Брнабићева.

Она је указала на то да се у Хрватској води невјероватна хајка против Србије и свега што ради Вучић како би Србија ишла ка будућности, али и цијели регион.

- За мене је то невјероватно јер Хрватска је била само домаћин, а организатор Европска народна партија и као домаћини требало би да се мало другачије понашају према позивима са стране. То је њихова ствар, али жао ми је што је до овога дошло - рекла је Брнабићева.

Предсједник Србије Александар Вучић одлучио је да не путује у Загреб на конгрес ЕПП-а, а као разлог је навео медијску харангу која се води у готово свим хрватским медијима против његовог доласка у Хрватску и то да не жели да утиче на додатно погоршање положаја Срба у тој земљи.

Вучић, који је позван на конгрес 20. и 21. новембра као лидер Српске напредне странке /СНС/, упутио је писмо предсједнику Европске народне партије Жозефу Долу у којем је образложио своју одлуку и захвалио за позив да се обрати на том скупу.