latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:04 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Савчић: Мектић нема право да говори о борцима, није провео више од 50 дана у борби

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је Срни да министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић нема право да говори о борцима, борачкој категорији и о борби, нагласивши да не вјерује да је у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату провео више од 50 дана у борбеним дејствима.

- То је посљедњи човјек који може да говори о моралу. Ако се говори о моралној одговорности онда је он требало давно да поднесе оставку на све што је до сада радио у животу - нагласио је Савчић.

Он је подсјетио да ће у понедјељак, 18. новембра, бити одржана сједница Предсједништва БОРС-а и да ће послије тога изнијети у јавност многе ствари, те да би овај пут само рекао "није битно шта се каже, него ко то каже".

- Овдје је ријеч о човјеку који је, што би рекао наш народ, потпуно смакао. То више није за коментар и за одговоре, већ му пријатељски предлажем да потражи адекватну помоћ и да се врати у нормалне оквире. Он нема појма, позовите га и реците му нека наброји три права која остварају борци и ја ћу поднијети оставку - истакао је Савчић.

Према његовим ријечима, Мектић се не разумије апсолутно ни у шта.

- Прво се не разумије у посао који ради, јер да се разумије нешто би ријешио, а он није ријешио ниједно питање из области безбједности - нагласио је Савчић.

Наводећи да му је жао што на овај начин мора да води полемику са било ким, Савчић је додао да је Мектић превршио сваку мјеру.

- Надам се да ћу бити у прилици да сретнем тог човјека па ду му неке ствари лично објасним јер је очигледно да се на другачији начин са њим не може разговарати - рекао је Савчић.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је да би "челници БОРС-а, ако имају још имало моралне и људске одговорности, требало да одмах поднесу неопозиве оставке".

Мектић је рекао да су предсједник и предсједник Предсједништва БОРС-а Миломир Савчић и Горан Рогић и остали као што су њих двојица уништили Борачку организацију.