latinica  ћирилица
15/11/2019 |  16:40 | Аутор: СРНА

Споразум о сарадњи Источног Сарајева и Коломна

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник руског града Коломна Денис Лебедев потписали су данас споразум о сарадњи два града којим је дефинисан развој сарадње у области информационих веза, предузетништва, здравства и образовања.
Источно Сарајево-Вуковић,Лебедев-потписан споразум о сарадњи - Фото: СРНА
Источно Сарајево-Вуковић,Лебедев-потписан споразум о сарадњиФото: СРНА

Споразум подразумијева и развој сарадње у области спорта и туризма, сарадњи друштвених и омладинских организација, размјени умјетничких друштава, стварање заједничких савјетодавних тијела за размјену делегација и стручњака из различних сфера трговинских, економских и других активности, саопштено је из Градске управе.

Осим руководства Градске управе, делегацију Источног Сарајева, која борави у посјети Русији, чине директори Градске развојне агенције, Туристичке организације "Јахорина-Град Источно Сарајево", представници Машинског факултета у Универзитета у Источном Сарајеву и организатори културних активности.

Током посјете Коломну и Москви, делегација Источног Сарајева имаће састанке са политичким представницима градског округа Коломна, Московске области Руске Федерације, те надлежним за ресоре пољопривреде, културе, образовања, здравства, спорта и туризма.