latinica  ћирилица
15/11/2019 |  18:21 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Проинтер: Станивуковић лажима оспорава пројекат "е-Беба"

Компанија Проинтер ИТСС одбацила је као неаргументоване и клеветничке нападе које је на рачун ове компаније поново изнио посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић.
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com) -
Проинтер ИТСС (Фото:www.facebook.com)

- У синоћној емисији Пулс БН ТВ, исмијавајући хвале вриједан пројекат израде информационог система "е-Беба", који представља дио процеса дигитализације јавне управе и који ће значајно помоћи родитељима приликом уписа новорођенчади у матичне књиге, оптужио је нашу компанију да је изабрана као понуђач на јавној понуди под привилегованим условима - наводи се у саопштењу компаније Проинтер.

У сапштењу се појашњава да је Станивуковић изнио тврдње да је постојао понуђач који би тај пројект имплементирао за 87.000 КМ, показујући папир без меморандума и јасних доказа за све што је навео.

- Нечитљиву фотокопију је искористио да оспори јавну набавку која је спроведена по закону и која је сваком пословном субјекту који испуњава услове из предметне набавке била прилика да се пријави и предложи конкретно рјешење за израду информационог система "е-Беба" уз могућност жалбе. У својим лажима, господин Станивуковић иде тако далеко па тврди да је износ пројекта на којем смо изабрани као најповољнији понуђач 800.000 КМ, не рачунајући ПДВ, а све у циљу како би лажним износима његове тврдње звучале још бомбастичније - наводе из Проинтера.

Из ове компаније истичу да им је част што су добили прилику да реализују пројекат који ће направити искорак у раду управе и новопеченим родитељима помоћи да избјегну административне баријере.

- Новорођенчад ће ускоро још у породилиштима бити уписивана у матичне књиге рођених, а регулисаће се одмах и пријаве за здравствено осигурање и мјесто пребивалишта. По ко зна који пут, наглашавамо да је улагање у информационе технологије залог за бољу будућност нашег друштва и као компанија наставићемо свакодневно да доприносимо олакшавању живота наших грађана - истиче се у саопштењу.

Поручују да су, иако идејама и квалитетом рада желе да створе позитиван амбијент који ће младим људима помоћи да остану у својој земљи, принуђени да туже Станивуковића због нарушавања пословног угледа ове компаније.

- Тужба као цивилизовано право у цивилизованом друштву је истовремено цивилизован одговор на сваки покушај дотичног да нас увлачи у своје политичке игре и тако себи осигура јефтине политичке бодове - закључује се у саопштењу компаније Проинтер.